У Скадовську відбувся марафон з політичних реформ

У Скадовську відбувся всеукраїнський форум “Марафон з Політичних Реформ”, який організували представники ВГІ «Активна громада», за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

До заходу долучилися депутати Херсонської обласної ради, представники місцевого самоврядування, депутати Скадовської районної і міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність та представники громадських організацій.

Тематика марафону стосувалася реформ. З чого вони мають починатися та яку роль відіграють громадяни у їх впровадженні? Ці та інші важливі питання учасники марафону обговорювали разом із запрошеними спікерами.

marafonsk2

Депутат районної ради від фракції «Солідарність» Розумний А.Г. виступив з доповіддю на тему: «Антикорупційна реформа». «Порушення законодавства, корупція під час виборів, та байдужість громадян – все це гальмує процес реалізації антикорупційної реформи. Адже якщо громадяни будуть  активними, будуть повідомляти про порушення, то таким чином і  кількість порушень зменшиться» – зауважив Розумний А.Г.

У другій частині заходу відбулась робота в групах за форматом Волта Діснея щодо розробки бачення та плану дій впровадження виборчої реформи. Учасники заходу були розподілені на три команди: мрійники, реалісти та критики. Виходячи з даного розподілу команди повинні були представити своє бачення даної реформи, свої очікування, ідеї та побажання. Робота у групах була дуже цікавою та мала несподівані результати.