Представники БПП провели публічну акцію до Міжнародного дня ненасильства

В рамках реалізації основних засад ПРОГРАМИ ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» та однієї із ідей солідарності як постійної готовності громадян до дії на захист своїх прав та свобод, активісти Бериславської районної організації Партії з нагоди відзначення  Міжнародного  дня ненасильства провели публічну акцію «За територію – без насильства!».

Під час спілкування мешканці та гості районного центру отримали інформацію про історію відзначення цього дня, яке проголошене у 2007 році на черговій асамблеї ООН з обранням постійної символічної дати – 2 жовтня. Саме цього дня у 1869 році народився Махатма Ганді – лідер руху за незалежність Індії та основоположник ненасильства в усьому світі.

У ході розмови йшла мова про заперечення у суспільстві всіх форм і видів насилля, зокрема у сімейних відносинах, як найбільш прихованій сфері сімейних відносин та суттєві зміни  до Кримінального кодексу.

dnn182

Зокрема, до нього введено спеціальну статтю, яка чітко визначає, що умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо теперішнього чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває або перебував у сімейних або близьких до них відносинах, може загрожувати кривдникові тюремним терміном аж до п’яти років. Отже, відтепер, насилля в сім’ї – не просто адміністративне правопорушення,  а кримінальний злочин.

Учасники акції висловили спільне прагнення щодо утвердити культуру миру, терпимості, розуміння і ненасилля, адже на думку Махатма Ганді, – «насилля породжує насилля, омана – чергову оману, ненависть – зворотню ненависть».

В рамках заходу  розповсюджені інформаційні листівки з питань протидії насиллю та захисту власних прав і законних інтересів.