Бериславські активісти закликали громадськість протидіяти торгівлі людьми разом

В рамках Всеукраїнської  акції «Лабіринт можливостей» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, активісти Бериславської районної в Херсонській області організації ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА СОЛІДАРНІСТЬ» провели інформаційно-просвітницьку акцію «Людина – не товар», залучивши до проведення спеціалістів районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, місцевого центру надання вторинної безоплатної правової допомоги та центральної районної бібліотеки

akzber2

Організатори  заходу розмістили на центральній вулиці міста Берислава інформаційний стенд та створили інсталяцію «Торгівля людьми – сучасне рабство» та розповідали про проблему торгівлі людьми і безпечну міграцію, а також інформували про можливість отримання допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Під час акції громадяни отримали інформацію стосовно торгівлі людьми, щодо засобів вербування та шляхів експлуатації дітей та дорослих, про ризики в Інтернеті та соціальних мережах та про можливості убезпечити власне життя та Національну «гарячу» лінію з питань протидії торгівлі людьми. Зателефонувавши на цілодобові номери 0-800-500-335 (зі стаціонарних) або 386 (з мобільних), можна отримати консультацію безкоштовно, анонімно і конфіденційно.

Також кожен бажаючий отримав логотип акції «Я – проти торгівлі людьми!», інформаційні буклети «Як протидіяти домашньому насильству?, «Дізнайтеся більше. Абетка безпечного працевлаштування за кордоном», «Плануєте виїхати на роботу за кордон?» тощо.