Активісти БПП привернули увагу громадськості до проблеми розповсюдження вірусних гепатитів

З метою відзначення Всесвітнього дня боротьби з гепатитами під гаслом цього року “Діагностувати та лікувати !”та  залученні уваги громадськості до цього захворювання, заходів профілактики і важливості своєчасного лікування, на центральній площі міста Берислава активісти Бериславської районної в Херсонській області організації ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА СОЛІДАРНІСТЬ» провели інформаційно-просвітницьку акцію «Обережно: гепатити В, С! Дбаємо про здоров’я по-новому!»

Пересічні громадяни отримали інформацію про  походження цього дня і відзначення з 2010 року, оголошеного Міжнародним альянсом з боротьби з гепатитами /World Hepatitis Alliance/, що об’єднує більш ніж 200 асоціацій хворих на гепатити у цілому світі.

vir_gep3

Учасники акції ознайомились із сумною статистикою – в усьому світі група хвороб, відомих як гепатити (захворювання печінки), вражає сотні мільйонів людей.

Серед інфекційних хвороб людини вірусні гепатити посідають третю сходинку, поступаючись лише гострим респіраторним вірусним інфекціям та інфекціям шлунково-кишкового тракту.

Організатори заходу ознайомили присутніх про типи вірусних гепатитів та ті, які на сьогодні скадають найбільшу небезпеку як медичну, так і соціальну – гепатити: А,В,С, D і Е, зосередивши увагу на гепатиті В і С, який  передається статевим шляхом та через кров.

Вся небезпека цього захворювання криється в тому, що воно часто протікає безсимптомно, а люди дізнаються про його наявності при обстеженні випадково. Саме з цієї причини воно переростає в хронічну форму, так як людина своєчасно не лікується. Але, не дивлячись на те що інфекція протікає безсимптомно, людина є носієм вірусу і  може стати причиною зараження інших людей.

Також громадяни з’ясували причини виникнення гепатитів та способи їх лікування. Враховуючи небезпеку гепатитів для населення області, партійні активісти  попередили громадян про головні ризики, пов’язані з інфікуванням та закликали їх вживати всіх необхідних заходів профілактики захворювань з врученням тематичних листівок.