У Каховці до дітей із малозабезпечених сімей завітав Святий Миколай

Напередодні Дня Святого Миколая редакція газети «Каховські Новини» організувала благодійний збір подарунків, які будуть передані до свята малозабезпеченим дітям. В результаті цього вийшла масштабна акція, яка допомогла ощасливити більш, ніж три десятки малюків.

«Вже зовсім скоро Святий Миколай буде розносити подарунки. 19 грудня кожна дитина повинна його отримати. Але, на жаль, є діти, які в цей день вранці під подушкою нічого не знаходять, тому що ростуть в малозабезпечених сім’ях», – такі слова 14 грудня з’явилися на сторінці« КН» в соціальних мережах.

kdsm163

За словами рекламного менеджера газети та ініціатора акції Анни Величковської, вона не очікувала, що ця акція матиме таку широку підтримку від городян:
– Коли я брала список малозабезпечених сімей, то в планах було допомогти не більше ніж п’яти діткам. Написавши пост в соціальних мережах, я не була впевнена, що взагалі хтось відгукнеться. Але на наступний день наш офіс нагадують не громадську приймальню, а лавку дитячих солодощів та іграшок. Протягом робочого дня каховчани несли все, щоб ощасливити дітей: м’які іграшки, машинки, шоколадки, фломастери, розмальовки, книжки, фрукти, цукерки і багато іншого.
Стало зрозуміло, що абсолютно всі діти, дані яких нам надала соціальна служба, отримають подарунки до свята.
Але окремої уваги заслуговує доброта і чуйність самих дітей. Так, наприклад, 16-річний Женя з сестричкою з Любимівки, дізнавшись про акцію, передав ящик мандарин. При цьому хлопець скромно промовчав про те, що купив їх за свої гроші, розбивши власну скарбничку.
– У мене в свято будуть фрукти, нехай вони будуть і у інших дітей, – заявив Женя.

ДИТЯЧІЙ РАДОСТІ НЕ БУЛО МЕЖ

Вранці 18 грудня, озброївшись подарунковими пакетами, ми вирушили за маршрутом: Каховка – Червоний Перекоп – Софіївка – Роздольне – Чорнянка. У Новокам’янці і Цукури заїхати не вийшло в зв’язку з оголошеним карантином. Разом з нами подорожував і сам «Святий Миколай» – в традиційній шубі і з мішком подарунків.
Без жодних перебільшень, в цей день у дітей було справжнє свято. А ось у тих, хто ці подарунки вручав, на очах проступали сльози.
– Практично в кожному будинку – розруха, антисанітарія, злидні. Я ніколи в житті не бачила, щоб дитина так раділа пластиліну! Пластиліну!!! Він бігав по кімнаті і захоплено кричав: «Мамо, дивись: ПЛАСТИЛІН!», – Ділиться враженнями Анна.
Мама малюка розповіла, що хлопчик нас чекав. Саме в цей день він написав листа Святому Миколаю. І його радості не було меж, коли в цей же день до нього в будинок постукав той, кому цей лист призначався.
А 3-річний Ваня і 5-річний Саша з Чорнянки, отримавши в подарунок іграшкову машину і цікаві книги, забули про все на світі і навіть нас перестали помічати. Для них це було щось яскраве і неймовірне. Що стосується фруктів, то бачать їх вони тільки у свята.

kdsm162

ДОБРОТА ПОЧИНАЄТЬСЯ З МАЛОГО

У цей день, завдяки небайдужим каховчанам, діти з малозабезпечених сімей повірили в чудо. У те, що вони комусь потрібні. У те, що добро існує насправді.
Але не менш значущою ця поїздка стала і для співробітників редакції. Вона сколихнула нас, змусила інакше подивитися на те, що відбувається навколо нас самих, наших сімей, наших друзів.
До цього моменту нам ніколи не доводилося бачити, щоб дитина була на сьомому небі від щастя, отримавши всього лише фрукти. А то, з якою добротою і ніжністю він обіймає Святого Миколая, не можна описати словами.
Для когось дорогий конструктор, планшет або смартфон в якості подарунка під Новий рік – буденність, а для інших альбом та фломастери – мрія.
По приїзду в Каховку співробітники редакції «КН» зійшлися на думці, що такі благодійні акції проводитимуться нами і далі: треба не тільки волати до добра, а й дарувати його самим.

P.S. Редакція видання дякує за чуйність і допомогу: сім’ю Біжан, Тетяну Бєлоглазову таїї сім’ю, Аліну і Віталія Смагіних, Антона Жукова, Вікторію Шпак, Неллі і Олександра Бабенко з сином Іллею, Яну Маслянко, Марину Стрельченко, Ірину Арнаутову, Володимира і Вікторію Москаленко, Олега Булаха, Сафінар Натарову, Юрія Беліченка, Наталію Ващенко, Аллу Сафронову, Ксенію Кабанову, Вікторію Валєєву, Катерину Сьоміну, Олексія Пухлікова, О. Мартинюк, колектив супермаркету канцтоварів «Скрепка», кав’ярню «Zames», колектив магазину «Каприз», фітнес -клуб «Крос Фіт», Благодійний фонд Сергія Хланя, Каховську міську організацію партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».