«Сонячний показ» у Херсоні: Діти із синдромом Дауна пройшлися подіумом

У Херсоні відбувся фінал соціального проекту «Справжні», який реалізовувався Херсонською обласною організацією підтримки дітей із синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини». Мета проекту – формування толерантного ставлення суспільства до дітей з особливими потребами.

spvks3

Партнерами проекту стали Олександра Сікоєва — дизайнер, яка спеціально для проекту створила дитячу колекцію одягу, Альона Остапюк — власниця Студії Краси, член Президії Спілки жінок Херсонщини та інші небайдужі херсонці.

Саме за ініціативи Олександри Сікоєвої діти особисто брали участь у майстер-класах, створювали деталі, які згодом були перенесені колекційний на одяг. Показ колекції за участі дітей з синдромом Дауна відбувся у ТРЦ «Фабрика». Діти отримали сценічний досвід, професійну фотосесію, і одяг у подарунок.

spvks4

Про досвід створення незвичайної колекції одягу дизайнер сказала: «Велике спасибі мамам, які запросили мене в цей проект,мені сподобалося працювати з дітьми. Вони дуже незвичайні тим, що випромінюють стільки світла, яким ти підзаряджаєшся, насичується цією енергією, і тобі далі хочеться створювати щось цікаве».

spvks6

В рамках проекту «Справжні» були проведені і фото-сесії з сонячними дітками, автором яких стала  фотограф, теж мама хлопчика з синдромом Дауна, Олена Скиба:

«Це моя перша фотовиставка, сподіваюся, не остання. У нас вже виникло багато нових цікавих ідей, так що, чекаємо хлопчиків і дівчаток для фотозйомок».

spvks5

Завітав на дитячий показ одягу головний лікар КЗ «Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних», депутат міської ради від «Солідарності» Леонід Ремига,який від фракції «Солідарність» вручив дітям солодкі подарунки. Вітаючи присутніх він зазначив, що сьогодні, напевно, кожен відчув ті емоції, які оголюють серце і спонукають більше цінувати, чистіше любити, розуміти чужі проблеми, відгукуватися, допомагати, підтримувати.

spvks7

«За участі депутатів міської ради вирішена проблема відсутності приміщення для організації «Сонячні діти Херсонщини». Рішенням сесії в жовтні цього року в безоплатне користування організації було виділено приміщення в будівлі Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних, на першому поверсі поліклініки №2 Також депутатською комісією міської ради з питань медицини, соціального захисту населення та охорони навколишнього середовища при плануванні та затвердженні бюджету на 2017 рік ініційовано виділити 150 тис. грн. для розвитку і реалізації діяльності даної організації», – повідомив Леонід Ремига.

spvks1