У Херсоні увічнили пам’ять Героя АТО Михайла Шульца

Напередодні Дня міста Херсон, у ЗОШ №24 відкрили меморіальну дошку Воїну Світла, сину херсонського священика Сергія Шульца, Михайлові Шульцу.

omdmsh6

Михайло служив у складі першої танкової бригади і загинув 25 січня 2015 року у зоні проведення АТО поруч зі своїм танком. Хлопцеві було всього 33 роки і через декілька днів він мав повернутися додому.

На відкриття дошки прийшли і рідні Михайла, а батько власноруч освятив дошку.

omdmsh2

Сергій Шульц розповів, що:

«Кожного дня я дякую Богу, за мирне небо над Херсоном. І щодня у нашому соборі читається молитва за захисників України. Ця дошка завжди буде нагадувати вам, що таке долбесть. Михайло приніс себе в жертву любові до ближніх і це найбільша заповідь Божа! Бажаю вам здоров’я, щастя, гарно навчатися і ангела охоронця. І пам’ятайте про те що серед вас теж є люди, готові віддати найцінніше».

omdmsh3

Ініціатор встановлення дощок, депутат Дніпровської районної у місті Херсоні ради від «Солідарності» Олег Баркаренко звернувся до учнів школи:

«Усі хлопці загинули захищаючи Незалежність рідної країни. Пам’ятайте про це. Наша Україна обов’язково буде вільною і заможною. А вам хочу побажати завжди залишатися людьми».

omdmsh5

Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко вклонилася батькам Героя.

«Ми повинні пам’ятати ці тяжкі для нашої країни дні, дні війни. Такі хлопці як Михайло продовжують виборювати Незалежність України, віддаючи найдорожче – життя. Вам, діти, хочу побажати впевнено йти по життю, завжди пам’ятати своїх вчителів, бо вони вкладають у вас свою душу», – сказала Олена Урсуленко.