У Херсоні депутати виділили додаткові кошти на підтримку спорту

Міські депутати збільшили видатки на благоустрій спортивних залів і стадіонів в загальноосвітніх школах, а також на підтримку масових видів спорту. Депутатський корпус більшістю голосів прийняв таке рішення під час розподілу коштів, що надійшли до бюджету за результатами півріччя понад план.

Серед статтей витрат на загальноосвітні школи включений і ремонт спортзалів у школах №4, 13, 15, 38, 45, 47, 53, 2, також ремонт стадіону в 30-му і бігових доріжок в 54 і 55-му навчальному закладі. За бюджетні гроші школи зможуть створити належні умови для занять з фізкультури. Фракція «БПП-Солідарність» в міськраді активно працює і в напрямку, щоб в кожному районі був стадіон.

«Ми розуміємо, що грошей, виділених на розвиток масових видів спорту – недостатньо. Депутати пропонуватимуть повернутися до цього питання при розподілі бюджетних коштів за результатами 9 місяців, – коментує секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко. – У місті ще збереглася школа досвідчених тренерів, які сьогодні на волонтерських засадах працюють із дітьми. Вони намагаються залучити до масових видів спорту якомога більшу кількість школярів. Ми вдячні за те, що вони зміцнюють здоров’я дітей і виховують вольові якості, які знадобляться їм у дорослому житті».

Також на останній сесії депутати виділили додаткове фінансування клубам, які займаються підготовкою професійних спортсменів. Адже наші спортсмени вкотре довели, що можуть досягати вершин спортивної майстерності: херсонці Дмитро Міхай і Артем Морозов у ​​складі четвірки з академічного веслування вже вийшли в фінал Літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

Спортивні школи Херсона мають традиції виховання переможців і завдання представників влади – підтримка ентузіастів своєї справи, які створюють Олімпійську славу Херсонщини.