Олена Урсуленко: Владі потрібно переглянути своє ставлення до спорту

Секретар Херсонської міськради, голова Херсонської територіальної організації партії “Блок Петра Петра” Солідарність” Олена Урсуленко впевнена, що сьогодні владі потрібно переглянути своє ставлення до спорту. Політик наполягає, що фінансування за залишковим принципом потрібно поміняти.
“Сьогодні на заході «Герої спортивного року» я вручала нагороду кращим тренерам спортсменів – Бакарасеву Олександру Михайловичу і Науменко Валентину Васильовичу, які займаються академічним веслуванням і прославляють Херсонщину своїми перемогами. Наша область завжди славилася олімпійськими чемпіонами, іменитими спортсменами. Цей захід – підсумок роботи за рік спортивних секцій, гуртків в Херсонській області. Такі заходи повинні бути. Це публічне визнання великого внеску спортсменів, їхніх батьків і тренерів у майбутнє нашого регіону. Адже в останні два десятиліття успіхи і досягнення в спорті були тільки завдяки наполегливості тренерів, завзятості спортсменів і всупереч мізерного фінансування.
Я дуже вдячна всім тренерам, які в ці складні часи не тільки зуміли зберегти спорт, а й розвивали його, вкладаючи в дітей свій досвід, любов, талант і знання. І юні спортсмени, відчувши перший смак перемоги, повинні завжди пам’ятати свого тренера, який вклав у них Душу, обходив кабінети чиновників, щоб знайти фінансування для поїздок на змагання. І все це заради того, щоб підтримати талановитого спортсмена, допомогти йому реалізуватися і вберегти від вулиці. Юним спортсменам хочеться побажати наполегливості, вміння ставити цілі і їх досягати. Адже всі ці життєві якості людині дає спорт, допомагаючи розвиватися як особистість.

ur2

Сьогодні потрібно переглянути своє ставлення до спорту. Фінансування за залишковим принципом потрібно поміняти, більше того – викорінити несправедливий розподіл коштів на спортивні секції, гуртки і школи, зробити роботу комунальних установ ефективною. Мені приємно, що мої колеги – депутати, ці питання підняли на профільній депутатській комісії”, – повідомила Урсуленко.