Більшу частину стадіону “Кристал” небезпечно використовувати для занять спортом, – Олена Урсуленко

За ініціативи секретаря Херсонської міської ради Олени Урсуленко була створена робоча група зі складу депутатів, громадських активістів та спортсменів, які вивчили роботу КП стадіон «Кристал».

В одній частині стадіону видно, що ведуться ремонтні роботи, але друга частина – в аварійному стані, через це на трибуні не встановили стільці. Покриття для легкої атлетики перебуває в поганому стані і на ньому легко травмуватися, а ями для стрибків – без піску, заросли травою. Все сиплеться і відвалюється, поле зі штучним покриттям, немов переоране, а місце для метання молота знаходиться біля проїжджої частини, близько теплотраси та газораспределителем – і це головний стадіон міста.

kr4

“Стадіон, який дав путівку у великий спорт багатьом спортсменам сьогодні закритий на замок. Але у спортсменів все одно повинна бути можливість безперешкодно потрапити на стадіон для тренувань. Це завдання депутатського корпусу як зробити так, щоб і замків не було, і порядок від цього не постраждав.

kr2

Зі слів керівника комунального підприємства, ця база в основному використовується для проведення зборів під час підготовки до змагань футбольної команди. А проходять вони не так часто – останні на початку листопада, а наступні плануються лише на лютий. От і рахуйте. А це витрати з бюджету міста. Робоча комісія підготує звіт і свої пропозиції щодо розвитку цієї спортивної бази. Звичайно, з ними будуть ознайомлені і городяни. Хоча неозброєним поглядом видно для відновлення “Кристала” потрібно багато фінансових коштів. Де їх взяти? Поки це відкрите питання, але кошти ці необхідно знайти, щоб на стадіоні проводилися масштабні змагання як регіонального значення, так і всеукраїнського, щоб систематично працювали спортивні секції, а споруди стадіону не відлякували загрозливо перехожих, а викликали захоплення своєю красою і надійністю. Депутати 7 скликання Херсонської міськради будуть працювати над цим. Також необхідно, щоб головний стадіон функціонував для всіх жителів Херсона», – підкреслила секретар Херсонської міської ради, голова херсонської територіальної організації партії “Солідарність” – Блок Петра Порошенка” Олена Урсуленко.

kr3

Робоча група попросила КП «Кристал» надати статутні документи, журнали обліку роботи спортивних секцій та інструктажу з техніки безпеки, штатний розклад.